Ik maakte van mijn passie mijn werk, maar had 0,0 grip op wat ik waard was

Als professioneel danseres stond ik op de mooiste podia en naast de leukste artiesten. Met een afwisselende agenda - en inkomsten - snakte ik naar grip en overzicht.

Wanneer ik me écht die badass ondernemer voelde? Als ik mijn laptop opende om mijn administratie te doen.

Administratie zelf doen
ondernemer van hobby haar werk gemaakt, Lola van Boxel Administratie expert

Hi! Ik ben Lola 👋

Jouw administratie cheerleader Diegene die administratie leuker maakt Voorheen professioneel danseres Een bezig bij'tje Het rare eendje dat administratie wél leuk vind Een nieuwsgierig aagje De polonaise lopende Rotterdammert

Van een gepassioneerde, professioneel allround dansartiest met een hart voor cijfers en ondernemen... naar administratie-cheerleader.

Dat ben ik, Lola van Boxel. Laat ik je meenemen door mijn reis, want ik hoor je hersenen al kraken: "huh, dans en administratie?!"

Mijn ondernemersreis begon door mij liefde voor dans

Ik mocht op de mooiste podia met de leukste artiesten werken, maar ergens knaagde er iets.

Ik had een ondernemersgeest die niet paste binnen de wereld waarin ik me bevond. Ik wilde zelf dingen ontwikkelen, ondernemen, mezelf uitdagen en out-of-the-box denken. Groot, groter, groots. Helemaal all-in gaan! Want dat is wie, ofja hoe ik ben. Ik ga er helemaal voor, all or nothing. 

Ik was net afgestudeerd aan de dansopleiding en ging met de titel Professioneel Allround Dans Artiest het werkveld in. Van hot naar her reisde ik het land door. Een dansrepetitie hier, een show daar. In de ochtend de dansdocent, ‘s avonds de achtergronddanseres van een artiest. 

Terwijl mijn agenda afwisselend was, snakte ik naar grip en overzicht.

 

Je kent het wel “een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.” Op de maandagochtend, wanneer ik mijn laptop opende om mijn administratie te doen (don’t worry, dit is nu #adminfriday) , dan voelde ik me een badass ondernemer. Ja, je hoort het goed, administratie gaf me een gevoel van rust, grip en waardering. Ik kwam erachter dat anderen dit gevoel niet hadden bij administratie. Dus besloot ik de wereld van administratie te veranderen en het leuk te maken. Waarom ook niet?

Administratie leuk en begrijpelijk maken, dat is wat ik doe. Samen met jou, want het is ‘with Lola’. Ik wil jou leren hoe je grip krijgt op jouw administratie, zodat je weet wat je waard bent en welke stappen je moet nemen om te groeien.

Zo ontstond in 2019 mijn bedrijf

Logo Administration with Lola administratie expert

Met Administration with Lola wil ik jou leren om grip te krijgen op jouw administratie. Om jou te leren van je cijfers, waarmee je kan inspelen op de kennis van belastingen en de groei van jou bedrijf. Geen gedoe van “hier is mijn administratie, succes ermee!”, maar een samenwerking waarbij ik jou stap voor stap leer hoe je jouw financiën onder controle krijgt.

Samen gaan we dansen op het ritme van jouw administratie, zodat jij kunt gaan shinen!

"Leuker kunnen we het niet maken"?! Well, dare me. 😉

Zonder het te beseffen was ik

van jongs af aan al een ondernemer

👧🏻 Klein meisje met grote dromen

Op de basisschool had ik al het idee om mijn eigen dansschool te beginnen. Ik kocht een notitieboekje en schreef daar quotes op die ik in een danszaal wilde schilderen, zocht op hoe duur spiegels, waren, deed onderzoek naar de prijzen van lidmaatschappen, printte alle soorten huurbare zalen en loodsen uit en maakte een begroting  voor het opzetten en runnen van een dansschool. 
Fun fact: Dit boekje heb ik nog steeds.

💶 Exploitatiebegrotingen dankzij mijn eerste bijbaantje

Zelfs tijdens mijn eerste bijbaantje als vakkenvuller in de supermarkt hield ik nauwkeurig bij hoeveel uur ik werkte en wat ik daarmee verdiende. Ik was gefocust op mijn verdiensten en dit hielp me om gerichter te sparen (of het sneller uit te geven aan nieuwe kleding, laten we eerlijk zijn). Zonder het door te hebben, maakte ik toen al exploitatiebegrotingen.

🥸 Liefde voor Excel...

Op de middelbare school ontdekte ik mijn liefde voor Excel tijdens het vak Technologie. Het bouwen van een huis in Excel leerde me dat ik met deze tool alles kon creëren wat ik wilde. Excel werd mijn partner in crime en ik gebruik het nu voor vrijwel alles in mijn bedrijf. Als je iets niet kan vinden, dan maak je het zelf. Dat is wat zo leuk is aan Excel en al helemaal voor een visuele denker (als ik).

💃 Structuur, overzicht en planning in combinatie met een overvol creatief brein

Ik voelde me het vreemde eendje die administratie wél leuk vond. Een danserskwaaltje die streeft voor perfectie en detail en in combinatie met mijn drijfveer om te sturen op feiten en resultaten. Gooi daar nog een flink dosis creativiteit op, en zo ontstond een bedrijf wat nog niet eerder was gedaan.

Tja, ik had het kunnen weten...

Fast forward, moet ik mezelf soms even knijpen

Ik zeg wel eens “ik heb van mijn hobby mijn werk mogen maken, maar ik leef nu mijn grootste droom en groter.” 

Best of all: ik help ondernemers om hetzelfde te bereiken. 

Yes, JOU ook!

Ben jij die bad a$$ ondernemer die op zoek is naar een betere grip op je administratie?

Dan ben je hier aan het juiste adres. Grip op je bedrijfsvoering en cijfers, zal jouw de clarity geven om de stappen te zien om te groeien. Laat administratie en je financiële strategie de roadmap zijn naar groei. Laten we deze dans beginnen. Met mij aan je zijde, gaan we jouw grootste ondernemersdromen waarmaken. – Ik leer je de moves, zodat jij kan gaan shinen.