Soms krijg je een facturen binnen waar naar je soms wel drie keer moet kijken voordat je het snapt…
Dat is natuurlijk zonde, want hoe duidelijker de factuur, hoe sneller die betaald/geaccepteerd wordt.
Dat wil jij voorkomen, toch?! Lees dan de 5 tips om sneller uitbetaald te krijgen

 

Dus hierbij mijn tips:

1. Wees uitgebreid! Stel je stuurt een factuur van een eenmalige dienst, zet hier dan de dag, tijd, reden, omschrijving dienst, etc erbij. Dit geldt natuurlijk ook voor een offerte. Zet er dan ook het termijn bij (stel je bent een ontwerper, hoelang duurt het voordat het ontwerp binnen is. Of als je een coach bent, voor hoelang ga je iemand coachen, hoe vaak doe je dit? wat is de tijd? Zijn er al datums voor afgesproken? welke oplossingen wil je ze bieden/wat is het doel van de dienst)?

2. Stuur bij je offerte ook standaard jouw algemene voorwaarden. Bij sommige boekhoudprogramma’s kan je deze automatisch mee laten verzenden!

3. Zorg dat je bij het maken van het factuur de manier van betalen duidelijk omschrijft. Waar ze het geld naar moeten overmaken (IBAN en naam), onder welke vermelding en binnen welke periode. En als mini tip: zet spaties tussen de cijfers van je IBAN, zo is deze makkelijker over te nemen. Deze tip lijkt misschien vanzelfsprekend maar ik zie ze vaak genoeg voorbij komen.

4. Kijk je factuur zorgvuldig na nadat je hem hebt opgesteld. Het kan soms zijn dat je een typefout maakt omdat je het snel wilt versturen. Maar door dat typefoutje kan het gebeuren dat je je factuur terugkrijgt en het weer moet aanpassen. Dat kost weer tijd (been there, done that)

5. Maak je factuur persoonlijk. Dit kan in de mail waar je je factuur of offerte in verstuurd. Laat in de offerte-mail weten dat je het leuk zou vinden om met hem/haar/ze te werken. En in de mail van de factuur bedank je diegene voor de samenwerking en laat je natuurlijk nog even extra weten dat als ze nog een keer gebruik willen maken van je diensten dat ze van harte welkom zijn. Misschien kan je zelfs al jouw upsell toepassen. 

 

De 5 tips om sneller uitbetaald te krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *